Skip to main content

Cob kuća Marcelle de Boom

18

Marcella de Boom nije obična žena, ona je umetnica koja je sama, svojim rukama, izgradila svoju kuću. Inspiracija joj je bila “kreativno siromaštvo”,  a san joj je bio da izgradi kuću za manje od 5000 dolara. Slučajan susret sa Dawn Mc Adamom, dizajnerom enterijera i velikim ljubiteljem cob arhitekture, učinio je da njen san postane stvarnost. Dve kreativne duše osmislile su plan u trenu i krenule u realizaciju. Dawn je proširio Marcellin projekat idejom da se u sklopu kuće uradi i atelje i galerija, jer je slikarstvo bilo Marcellina profesija. Vrlo brzo su shvatili da je jedini način da ostvare svoju ideju taj da oforme volonterski kamp koji bi okupio sve vredne ruke iz svih krajeva sveta spremnih da uče o cob gradnji.

1 7 6 5 4 3 2

Izgradnja kuće započela je sa mnogo odušvljenja i sa velikim brojem volontera, ali kako cob kuće zahtevaju puno vremena za izgradnju, volonteri su polako odustajali i na kraju je Marcella sama sa svojom ćerkom dovršila kuću.

15 14 13 12 11 10 9 8

Godinu dana posle početka radova kuća je bila gotova i predstavlja skladno oblikovan organski prostor sa velikim brojem likovno oblikovanih detalja. Marcella i Dawn ispunili su svoj san, napravili su ovu kuću sa galerijom za manje od 5000 dolara.

19 17 16

O umetnici Marcelli de Boom možete saznati više na http://marcelladeboom.zenfolio.com/

Izvor http://www.apartmenttherapy.com/name-marcella-79789

by Terrabija

 

Leave a Reply