Skip to main content

Cob terapija, graditelji snova

“Možete uspeti i u onome što ne želite, ili možda da iskoristite priliku i radite ono što zaista volite” Jim Carrey

workplay

Naša kultura postavlja jasnu granicu između rada i igre. Vi treba da radite kako bi zaradili dovoljno novca, a sa druge strane treba da dobijete dovoljno slobodnog vremena za nešto što se zove “druženje” ili “igra”. Ali da li vi stvarno želite da usvojite ovaj način razmišljanja kao svoj izbor? Obično bi stariji i mudriji govorili ” Bolje radi stvari koje voliš dok si mlad, jer kad odrasteš i ostariš više nećeš imati taj luksuz”. Kakva je to mudrost? Zašto ljudi insistiraju da održavaju ovakve ideje u životu? Po onome što učimo, kako treba da se ponašamo, naš rad izgleda kao nešto zastrašujuće, a zatim sledi neprekidno žaljenje: ” Mrzim svoj posao…znam, znam…i ja… ali moram da platim račune, zdravstveno osiguranje…” U međuvremenu naša rodbina će klimati glavama u smislu večite istine o njihovim predrasudama: ” To je biti odrastao, raditi stvari koje ne želiš”

Fear-300x219

Mnogi svoj put odaberu iz straha. A kada je odluka jednom doneta i postala realna, mnogi smatraju, uz opravdanja, da je to ona prava, iako ono što zaista žele da kažu jeste da je ta odluka glupa. Obično, ono što mi stvarno želimo mnogi smatraju da je glupost i da se čuda ne dešavaju, i dobrodošao u “stvarni svet”. Ovo nije neizbežno, ne verujte u to, ni jedne jedine sekunde, jer zapravo svet je mnogo čarobnije mesto nego što nam je rečeno, ako živite svoje snove. Odabrati drugačiji put zahteva samo da se preispitate, i da shvatite da ne postoji obruč snova i da na pitanje: “Kako si mogao sebi to da priuštiš?” vi odgovorite: ” Učinio sam svoje snove praktičnim”

13623

Mi želimo da podstaknemo pojedinačne snove kroz umetnost izgradnje kuća od zemlje. Korišćenjem zemlje kao građevinskog materijala želimo da ojačamo ljude i omogućimo im da sami grade svoje kuće, zaštićene od industrijskog oblika gradnje. Želimo da probudimo prirodnog graditelja u svima nama i time  produbimo odnos prema prirodnim materijalima, kako bi svako bio u mogućnosti da proslavi sopstvenog unutrašnjeg umetnika i započeo proces povratka prirode u svoj dom i time ga učinio zdravijim.

Cilj nam je da spojimo praktični izbor sa izborima koji se nalaze blizu srca materije vodeći računa o troškovima, sa dubokim poštovanjem životne sredine. Cenimo snove drugih naroda i delimo naše iskustvo sa duhovitim entuzijazmom. Mi smatramo da je san veliki izazov, biti inspirisan svaki dan, mešati blato bosim nogama spajajući se sa elementima koji daju život i pokušavati da napraviš stvari uvek na bolji način od predhodnog, a to je naš posao i mi to vežbamo u duhu ljubavi a ne boje.

Priču su nam ispričali Matteo Lundgren i Peaches

Priču o ovim prirodnim graditeljima, njihom radu i filozofiji možete pratiti na sajtu http://www.cobtherapy.com/

Leave a Reply